Beautiful One

Een van de grootste problemen hier in Zuid-Afrika is het grote aantal tienerzwangerschappen. Statistieken tonen aan dat 1 op 10 meisjes jonger dan 18 jaar zwanger is, hier in Kwazulu Natal waar wij werken. Veelal betekent dit dat zij een jaar moeten stoppen met hun onderwijs, een regeling moeten treffen voor het oppassen op hun kind (vaak de oma of een tante), en een hele moeilijke reintegratie in de samenleving. De kinderen worden meestal opgevoed in gebroken gezinnen, veelal omdat de vader (als die er al van weet) niet betrokken is bij de opvoeding. Daarnaast is het aantal tienerzwangerschappen het hoogst in met name arme gebieden en townships (bron:www.iol.co.za).

Al enige tijd denken Brandien en Daniel na over hoe wij deze groep kunnen dienen en (be)dienen. Eerst dachten we erover om ze mee tenemen in onze ‘discipelschapskampen’, maar uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om een echte ‘moederkamp’ te organiseren.

“Beautiful One” is het thema van het aankomende tienermoeder kamp! Nog een paar nachtjes slapen en dan verwachten wij hier 15 tienermoeders en hun babies/kinderen uit de armste sloppenwijken rondom Dundee. Het kamp duurt een week, met een uitgebreid aanbod aan onderwerpen, zoals: Het opvoeden van kinderen, God’s liefde voor jou, Het vaderhart van God, God’s genade, Gezondheid en HIV/AIDS, Creatieve spelletjes met kinderen, Relaties, etcetera. Daarnaast willen wij proberen een “beauty morgen” te organiseren, waarbij de moeders worden opgemaakt. En ow ja, voor de kinderen en babies wordt gezorgd gedurende de dagelijkse creche die we hier organiseren. Al met al willen we hen een bijzondere tijd geven om te laten weten hoe ‘mooi’ ze zijn en hoeveel God van hen houdt!

Een beetje spannend is het ook, want dit is de eerste keer dat wij zoveel moeders en babies op de missie verwachten. Daarnaast wordt een deel van het programma door professionals van buitenaf gedaan. Wij kijken er naar uit, maar willen je ook vragen om mee te bidden voor dit kamp. Beautiful One start aanstaande maandag 31 Maart en duurt tot zondag 6 April.

Wil je op een praktische manier helpen? Kijk dan even op de website van Brandien, of neem contact met mij op.

Beautiful One

2 thoughts on “Beautiful One

  1. Pingback: Bevestiging van Gods “Beautiful One” | Brandien

  2. Pingback: Bevestiging van Gods “Beautiful One” | Brandien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *