Siya Sebenza: training voor werklozen

De afgelopen weken zijn bijzonder interessant geweest op de missie. Sinds deze week zijn we een nieuwe bediening gestart! In samenwerking met Siya Sebenza, heeft Melusi een Work-4aLiving training centrum geopend voor kansarme werklozen. Dit zijn veelal jongeren die wel een diploma hebben voor hun middelbare school, maar geen middelen hebben om een vervolg opleiding te doen. Het idee is om hen te trainen door hen een aantal belangrijke tips te geven over het solliciteren, ze uit te dagen hun houding aan te passen, ethische kwesties te bespreken, en niet geheel onbelangrijk, het evangelie uit te delen. Deze twee-weekse training geeft hen de mogelijkheid om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen, een carrière te plannen en eventueel verdere trainingen te volgen.

Melusi faciliteert deze bediening. Het HIV/AIDS care centrum is in een paar weken omgetoverd tot een training centrum, met twee klaslokalen. Eén klas voor de Work-4aLiving cursus (die elke twee weken wordt gegeven) en één klas voor gevorderde cursussen, zoals verkooptechniek, het opzetten van een eigen business, of computercursussen. De trainer is Ayanda, een dame uit onze gemeente, die net haar studie HRM heeft afgerond, en door middel van het geven van deze cursussen dus direct een betaalde baan heeft. Zij wordt deze week opgeleid om over twee weken zelf de cursussen te kunnen doen.

Daniel is betrokken om de implementatie van deze Siya Sebenza succesvol te laten verlopen. Per jaar hopen we circa 500 mensen de Work-4aLiving cursus aan te bieden, en vele tientallen aan een baan te helpen. Daarnaast zullen gedurende de cursus ook velen hun leven aan Jezus geven, en dus zal Daniel ook betrokken zijn bij de begeleiding en het discipelen van deze jongeren. Een bijzondere nieuwe uitdaging, met hopelijk, op de lange termijn, een grote invloed in de gemeenschap van Dundee.

One thought on “Siya Sebenza: training voor werklozen

  1. Pingback: Waarom Siyasebenza werkt! |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *