Melusi Youth Conference komt eraan

Langzaam aan begint de spanning op te lopen… Gezonde spanning hoor, een mix van opgewondenheid en passie voor wat er komen gaat. Met als thema: King of Hearts, hopen we aankomende donderdag tot en met zaterdag ongeveer 1000 jongeren per dag  te ontmoeten hier op het voetbalveld van Melusi Christian Community. Het organiseren van onze eerste jeugdconferentie is ook best spannend. Hoe komen we aan een grote tent, een podium, een goede geluidsinstallatie, een juiste dataprojector, genoeg vrijwilligers, de juiste sprekers en muzikanten? Al deze vragen zijn de afgelopen weken meerdere keren langs gekomen, en één voor één afgehandeld. De lastigste vraag was misschien wel: hoe kunnen we 1000 jongeren van lunch voorzien? En ook dat lijkt te lukken! En dan ook nog eens met de beste kok uit ons eigen Dundee!

Ook hebben we de afgelopen weken veel aan promotie gedaan. Dundee is versierd met 5 grote banners. En het Melusi team is bij elke middelbare school op bezoek geweest. In korte tijd zijn bijna 10.000 flyers uitgedeeld.

Maar als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de arbeiders. De afgelopen dagen staan dan ook – naast alle organisatorische activiteiten – vooral in het teken van gebed. Gebed om onze harten voor te bereiden, en om de harten van de jongeren voor te bereiden. Daarnaast ook de tijd om onze geestelijke wapenuitrusting aan te doen, want reken maar dat er in ieder geval één niet zit te wachten op deze jeugdconferentie.

En in alles zijn we ook ontzettend dankbaar. We zien dat het de juiste tijd is voor de jeugdconferentie. Heel veel puzzel stukjes vallen op de juiste plaats. Ook als het komt op het gebied van donaties en giften. Zo hebben we enkele duizenden flesjes water en prik mogen ontvangen, en andere mensen hebben weer een hele koe (!), een heel varken (!) of 50 levende kippen (!) geschonken… jawel, ook het vlees is voorzien voor de komende dagen. Ook onze thuisgemeente Eglesia heeft geweldig meegeholpen in het mogelijk maken dat we de technische apparatuur kunnen huren.

Nu, het is tijd om te gaan knallen! Om Jezus alle glorie te geven, de Koning van ons Hart!

MYC a6-04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *