Waarom Siya Sebenza werkt!

Vorig jaar juli zijn we begonnen met een nieuwe bediening, Siya Sebenza. Nu, naar 9 maanden kunnen we wel zeggen dat Siya Sebenza behoorlijk succesvol is. Meer dan 250 studenten hebben de cursus work4aLiving gevolgd, en een groot deel hiervan slagen aan het eind van de cursus met een 3E certificaat. Dit certificaat laat zien dat ze per direct ingezet kunnen worden, dat hun engels goed is en dat ze werken volgens de standaarden van excellentie. Ondertussen zijn door het banencentrum al ruim 70 banen gevonden, wat inhoudt dat de meeste 3E studenten reeds een baan hebben. Ook hebben ruim 40 studenten tijdens deze cursus hun leven aan Jezus gegeven, en op dit moment zijn we bezig om discipelschapscursussen in te richten om deze keuze goed op te kunnen volgen. Siya Sebenza biedt ook vervolg cursussen aan, welke de studenten na de work4aliving cursus kunnen volgen. De vervolg cursussen bestaan uit verkooptechniek, basis computer vaardigheden (zoals Word en Excel) en sinds deze week hebben wij ook een cursus receptionist en office management.

Veel van de cursussen worden gegeven door Ayanda, onze trainer. Daniel zorgt vooral dat Siya Sebenza goed kan opereren, en heeft veel contacten met winkelhouders en managers in Dundee, om zo nieuwe banen te vinden voor onze 3E studenten. Vele van deze studenten komen rechtstreeks van de middelbare school, en zijn soms al jaren bezig om een baan te vinden. Zij komen uit zeer arme gebieden, en het vinden van een stabiel inkomen is dan ook van essentieel belang.

In maart, mocht ik samen met Ayanda, de oprichtster en directrice van Siya Sebenza – Ena Richards – ontmoeten. En tijdens onze vakantie is Daniel naar de ééndaagse Siya Sebenza conferentie in Port Elizabeth geweest. Op deze conferentie waren wij met zo’n 40 deelnemers van ongeveer 30 Siya Sebenza centra. Daar hebben wij een goede tijd doorgebracht met Ena Richards. Haar geloofsovertuiging en haar passie straalt er van af. God zegent dit werk, omdat HIJ het fundament is van dit programma!

De groei is daar… op dit moment werken wij al met een wachtlijst van ruim 3 maanden (!) voor de Work4aLiving cursus. Daarnaast zien we dat Siya Sebenza zelfvoorzienend is. De inkomsten dekken de uitgaven en daarnaast zijn wij in staat om onze trainers te betalen. God is goed, ZIJN plan werkt altijd!

Ena Richards from Siyasebenza

Ena Richards from Siyasebenza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *