Een weeshuis in Lesotho helpen?

LAST UPDATE: De uitdaging bleek uiteindelijk te groot voor onze discipelen die jonger dan 18 jaar zijn, nu naast een paspoort, ook geboortecertificaten en geregistreerde toestemmingen van ouders noodzakelijk zijn. We hebben dit idee dus voorlopig maar even in de ijskast gezet voor dit jaar.

Eén van de speerpunten van onze discipelschapsprogramma hier bij Melusi is om de jongeren te helpen en te begeleiden in hun geloof, samen geloofsstappen zetten en hun horizon te verbreden. Vele van onze discipelen helpen ons heel regelmatig met de kinderclubs, de kinder- en tienerkampen en met grote activiteiten zoals de worship- en filmavonden en onze jeugdconferentie. Een kleine groep van deze jongeren willen we dan ook graag uitnodigen om in oktober mee te gaan naar Lesotho om daar een weeshuis te bezoeken en ook praktisch hen te helpen. Een grote uitdaging, omdat dat betekent dat de jongeren zelf hun paspoorten moeten regelen, wat een behoorlijke uitdaging is omdat de meesten uit arme townships komen met niet voldoende middelen om een paspoort te bekostigen. Ook de trip zelf kost wat geld, en een bijdrage hieraan wordt wel verwacht. Een uitdaging voor ze, maar misschien ook een mooie stap in geloof.

Van 3 tot en met 8 oktober hopen we dan te vertrekken naar Maseru, de hoofdstad van Lesotho. Daar zullen we meehelpen bij het weeshuis, de jongens met meer praktische bezigheden en de meisjes wat meer met de activiteiten rondom de kinderen. Hopelijk zal het een bijzondere geloofservaring voor ze worden, in een andere cultuur, in een andere omgeving, in een ander geloofsgemeenschap.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *