Een bijzondere jeugdconferentie

2014 was een intensief jeugdseizoen, met elke week twee bijbel studie groepen en een sportmiddag, en gedurende het seizoen 6 kampen, een voetbal toernooi en twee worship- en filmavonden. Ondertussen zien we wekelijks ruim 100 jongeren, en van deze jongeren hadden we 50 gevraagd mee te gaan naar de jeugdconferentie naar Kwasizabantu, waar zo’n 5000 jongeren bij elkaar kwamen. Uiteindelijk gingen er vanuit Dundee zo’n 30 jongeren mee! Met de bus, drie uur op pad, maar doordat nog een andere groep opgehaald moest worden werd dat dus 6 uur later. Zo waren onze jongeren al uitgeput voordat we überhaupt begonnen.

Met volle moed gingen we de eerste dagen in. ‘s Ochtends ontmoeten wij onze jongeren en in kleine groepjes namen wij de tijd om ze een aantal vragen te stellen en samen de Bijbel door te gaan. Elke dag waren er drie sessies in de grote auditorium. De tol van weinig slaap en lange sessies zorgden ervoor dat we soms even moesten doorbijten. Op de derde ochtend was er een goede spreker van buitenaf, welke sprak over de zuiverende werking van Jezus, wanneer wij Hem aannemen in ons hart. Velen namen Jezus voor het eerst aan in hun leven.

Vrij snel daarna merkten we toch wel dat de sessies in de auditorium nogal bleven hangen op dezelfde onderwerpen. Na de sport dag, waarbij al onze teams al in de tweede ronde eruit lagen, hebben wij dus tijd genomen om samen met onze jongeren eigen sessies te houden, met lofprijzing en aanbidding, getuigenissen en bijbelstudies. Tijdens een van deze sessies hebben wij ook samen het avondmaal gevierd. Juist deze momenten zijn erg waardevol gebleken.

Op de laatste dag was iedereen er wel aan toe om naar huis te gaan. Bekaf, korte nachten slapen, vele sessies, en erg wisselend weer (extreem heet tot drijfnat)… het was genoeg geweest. Al met al een bijzondere jeugdconferentie. Of we weer terug gaan volgend jaar? Waarschijnlijk niet, maar God opent nieuwe deuren…. en misschien moeten wij volgend jaar wel zelf een jeugdconferentie op Melusi organiseren. Wie weet?!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *