Verlof in Nederland

We zijn alweer ruim een maand in Nederland, en aan veel dingen zijn we weer aardig gewend. Het afstreeplijstje (oftewel bucket list) met dingen die we nog graag in Nederland willen doen of eten wordt al aanmerkelijk korter. Toch blijft er genoeg over om de komende weken van te genieten.

Ons driemaandelijkse verlof is er eigenlijk om meerdere redenen. Belangrijkste, we verwachten één dezer dagen ons vierde kindje. Sterker nog, vandaag is de uitgerekende datum, en als goede gewoonte van de meeste van onze kinderen, tellen we er nog een paar dagen extra bij. Daarnaast is het ook een tijd om even uit te rusten van nu 7 jaar op het zendingsveld. Al snel kom je tot de conclusie dat het met die rust nog niet meevalt. De eerste 4 weken stond de agenda kneitervol. Want de derde reden voor ons verlof is ook om weer een aantal omstandigheden aan te passen en situaties op te lossen, zodat we weer met een gerust hart het veld op kunnen.

Ik zie je bijna denken: wees eens niet zo vaag! Okay, een kijkje in ons verlof keukentje ;-). De afgelopen maand hebben we vier keer het ziekenhuis bezocht (voor controles van de zwangerschap), een keer gepreekt in Eglesia (linkje is hier), een dag- en een avondkring en een tienerclub bezocht, een TV opname gehad bij Family 7, talloze lunch afspraken (niks mis mee hoor :-), een TFC vergadering, een vergadering met onze zendingsorganisatie en onze kerk, een familieweekend (koude kant ;-)), weekendbezoek van een familie uit Duitsland, koffie en avondeten bezoekjes, twee Sinterklaas intochten, een dubbele verjaardagsfeestje van Sarah en Judah, een aantal heerlijke mountainbike tochtjes, wandelingetjes en rondjes hardlopen…. hahaha, ik kan nog wel even doorgaan…. tussendoor nog 2 zieke kinderen thuis gehad, ruim 25 keer op en neer gereden naar de De Sjofar school voor Levi en Sarah (geen straf trouwens, want elke dag is het weer een mooi ritje), een kijk uurtje in de klas gehad, geboortekaartjes gemaakt, adressenbestand bijgehouden en de website van nieuwe informatie voorzien. Ach, je snapt het al: we zitten niet stil! Behalve vandaag: we hadden zowaar niks op ons programma. Behalve een bevalling…. maar die schuiven we nog maar een dagje door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *