Certificaat uitreiking voor onze discipelen

Al vier jaar lang hebben wij een discipelschap programma op Melusi. In 2015 zijn we hiermee begonnen, en ondertussen is het uitgegroeid tot een groep van ongeveer 48 discipelen. In de afgelopen jaren hebben we samen de “weg van geloof” gelopen en voor het eerst hebben we besloten om een groep van in totaal 20 discipelen “af te laten studeren”. Op 31 mei was het zover. We nodigden alle discipelen uit, en na een tijd van worship, een overdenking en small groups, was het tijd voor de diploma uitreiking. Niet alle disicpelen waren er, omdat sommigen studeren of werken of naar een andere stad zijn vertrokken. Toch mochten we die dag 6 certificaten uitreiken. Voor sommigen houdt het discipelschap programma op, voor anderen volgt een vervolg door middel van het Jong Leiderschap Programma (YLP). In het YLP komen we wat minder vaak bij elkaar, en bespreken we met name onderwerpen op het gebied van spiritueel – en dienstbaar leiderschap. Ook hopen we in de nabije toekomst een kamp of outreach te organiseren met deze toekomstige leiders.

19 tot en met 23 juni komt er weer een nieuwe groep discipelen bij elkaar. Dit zijn jongeren tussen de 14 en 18 jaar, die mee zullen helpen met het draaien van kinder- en tienerkampen. Zij zijn dan weer de jonge leiders van de toekomst.

Om als Melusi verder te kunnen groeien in de verschillende bedieningen hebben we meer (lokale) leiders nodig, en – zo de Heer wil –  hopen wij door middel van het discipelschap – en jong leiderschap programma meer jonge leiders aan Melusi te verbinden. Dit alles tot eer van God, zodat het evangelie verder uitgedragen mag worden in dit deel van Kwazulu Natal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *