Gods vrede

Maandag 11 juni hebben we van WEC SA gehoord dat ze geen partnership willen opstarten met Melusi, dat na 7 jaren intensieve samenwerking.
Dat nieuws is ons in die week hard aangekomen. We begrepen direct dat dit voor onze grote consequenties kan hebben. Met grote zekerheid moeten we gaan kiezen tussen WEC of Melusi. Wij hebben altijd gezegd dat Melusi, en daarmee Dundee en omgeving, onze roeping is geweest. Zo hebben we dat ervaren, en zo ervaren we dat nog steeds.

In de week erop hebben we gebeden en gevast om ook rust in onze harten te mogen ervaren. We kunnen echt zeggen dat we die hebben ervaren! God heeft ons door het verhaal van Ruth erg bemoedigd. Daarbij is gebleken voor ons dat we trouw moeten blijven aan onze roeping. Hoe het nu verder gaat lopen is afwachten. We willen graag, als we in september naar Nederland komen, met een aantal mensen hierover spreken.

Toch weten we dat God alles in zijn hand heeft ook dit moeten we in een groter plaatje zien. Het is bijzonder om te zien dat een aantal nieuwe initiatieven hier samenvallen met de tijd dat WEC SA voor ons wegvalt. Zo zijn Peter en Angeline naar Australiƫ geweest en heeft de Apostolische Church van Australiƫ interesse om deze missie te gaan ondersteunen. In augustus mogen we hen verwachten hier. Daarnaast is de broer van de dokter hier in Dundee bezig met zijn gemeente in Qatar om een missiepost op te gaan zetten in een plaats niet al te ver hier vandaan. Hiermee zijn contacten gelegd om hierin samen te werken. En daarnaast is er een Nederlands koppel (!) dat wil investeren in het opzetten van een training- en skill- center, een visie die we hier al lange tijd hebben. We zien dat God op andere manieren aan het voorzien is, en daar zijn we heel dankbaar om!

We willen iedereen heel hartelijk bedanken die voor ons gebeden hebben en ons bemoedigingen of teksten heeft doorgestuurd.

Lieve groet,

Daniel, Elske & Levi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *