De jaarlijkse Care Givers training

Medio juni heeft Elske -samen met de andere verpleegkundigen uit het team –  een Care Givers Training gegeven in het  Melusi Care Centre. Het was duidelijk geworden dat er een noodzaak was voor deze training omdat we onlangs begonnen met het werken met nieuwe, ongetrainde hulpverleners van de lokale townships. De training, die 5 dagen duurde, was gericht op teambuilding, basiskennis in de zorg voor zieken, en het beoefenen van procedures zoals het wassen op bed, hygiëne, voeding, patienten verplaatsen en nog veel meer.

Onze ochtenden begon allemaal met een devotion, welke speciale momenten waren van interactie en discussie. Op deze manier leerden we echt elke zorgverlener beter kennen en konden wij echt tijd met hen doorbrengen. Een geweldig moment was toen een verzorger naar één van ons kwam en zei, dat ze – omwille van wat ze hoorde in één van de devoties over een rein hart –  besloten had in het reine te komen met enkele leugens in haar leven en om haar leven verder te leven met een rein hart, dichtbij God.

We demonstreerden verschillende procedures die nodig zijn voor basiszorg van zieke mensen.  Daarna zouden de nieuwe hulpverleners de procedures oefenen met elkaar. We konden zien dat de verzorgers genoten van deze tijd van oefenen en om praktisch bezig te zijn van wat ze geleerd hadden.

Kun je je voorstellen wat een plezier we hadden toen één van de verzorgers iemand moest wassen met behulp van een nep douche! We hadden een geweldige tijd van samenzijn en wij zijn dankbaar voor de toegewijde zorgverleners die met succes deze training week hebben afgelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *