Koninklijk Bezoek

Ja, ja, nu denken jullie: oh komt Koning Willem Alexander en Koningin Maxima langs? Of krijgen jullie bezoek van de Zulu Koning?

Nou, uh nee, geen van beiden: en toch hebben we Koninklijk Bezoek! Het is maar om welke Koning het gaat…

Allereerst is Maartje de Koning voor 6 weken bij ons. Nu hebben we wel vaker mensen over de vloer, maar voor het eerst een meisje van 17 die zo’n 40 nachtjes bij ons in het huis slaapt. De kinderen vinden het natuurlijk geweldig, er is nog meer leven in de brouwerij van huize van de Vlag. En ze is goed – zeg gerust – bloed fanatiek in spelletjes. Maartje heeft ervoor gekozenĀ  om in plaats van “gewoon” op vakantie te gaan, een paar weken mee te lopen op het missieveld om zo andere levenservaringen op te doen. Lees haar hele verhaal hier.

Maar dat is niet het enige Koninklijk Bezoek. Deze week kent de missie twaalf “Koninklijke” bezoekers, die volmondig hebben gezegd dat ze Jezus willen volgen. Het zijn onze nieuwe groep discipelen. Een paar dagen gevuld met trainingen, bijbelstudie, sport&spel, outreaches en voorbereidingen. Voor onze zijn deze nieuwe discipelen Koninklijk, omdat ze delen over het Koninkrijk van God onder hun eigen familie en in hun eigen buurt.

De meeste voorbereidingen die de discipelen doen deze week hebben te maken met de activiteit van vandaag: Kids Fun Day! De discipelen hebben het voor het zeggen, en ondanks dat sommigen nog maar 14 jaar zijn, zijn zij de leiders van het kamp. Zij organiseren de spelletjes, het Bijbelverhaal, het inschenken van drinken, het maken van een knutseltje, en het indelen van de groepjes. Het thema dit jaar voor de Kids Fun Day is Prinsen en Prinsessen. Ja…. dat krijg je dan weer als je Nederlanders laat nadenken over het thema! Dus… nog meer Koninklijk Bezoek.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *