Werkschema @ Melusi

Vanaf deze week zijn we voor het eerst echt onze werkschema aan het draaien. Daniel is elke ochtend verantwoordelijk voor de Food-4-workers, circa 10-12 mama’s en papa’s die voor ons een ochtend komen werken. Daarnaast heeft hij nu de leiding over de groententuin. Elske is twee ochtenden in de week in de grote keuken, en daarnaast 1 dag in de week in de care center. Per januari gaan we op donderdag ochtend beginnen aan onze taalstudie met een coach. Maandagmiddag gaan Elske en ik gezamenlijk de Kwasithole kidsclub weer draaien, in samenwerking met een mama van de Kwasithole creche (Kwasithole is een township hier vlakbij). Dinsdagmiddag is Daniel op kantoor, en probeert dan de IT vraagstukken op te lossen en een website voor Melusi de lucht in te brengen. Woensdag middag is outreach voor Daniel, donderdagmiddag is Elske op outreach. En vanaf januari op vrijdagmiddag gaat Daniel zich bezighouden met een nieuwe tienerclub. Je leest het, genoeg te doen…

Want buiten het gewone schema heb je ook nog: care center devotions, ontbijt en avondeten voor de residents, residents sessions (bijbelstudies), duty missionary (wat zoveel inhoudt als het controleren van de kamers van de residents en het inschrijven van nieuwe residents), team devotions, donderdag gebed en avondmaal (om 6 uur ‘sochtends), ladies/men prayer, teammeetings, cell group, en nog veel meer… Dus een rustige week is er niet altijd bij. In het weekend proberen we zoveel mogelijk tijd voor het gezin te hebben, of juist onze vrienden hier op te zoeken.

Aan ons schema zal het niet liggen. En in de maand december zal de uitdaging nog groter worden, omdat een gedeelte van het team dan niet aanwezig is vanwege vakanties. Met andere woorden: we krijgen nog een paar extra taken! Gelukkig kunnen we ‘s avonds nog lekker bijtanken, en de werkdagen zijn ook niet al te lang. Om 16.30 uur ben je normaal gesproken klaar!

One thought on “Werkschema @ Melusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *