Geduld 2.0

Regelmatig krijgen we de vraag: weten jullie al wanneer jullie terug gaan naar Zuid Afrika? Een vraag die op dit moment moeilijk te beantwoorden is. We zullen het hieronder proberen.

Al lang is duidelijk dat de jaren 2020 en 2021 niet helemaal zo normaal zijn als gewenst. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, dus we maken er allemaal het beste van, toch? Eén van de situaties waar wij mee zitten is dat we op dit moment niet terug kunnen naar Zuid Afrika, hoe graag we ook zouden willen. De ambassade blijft nog potdicht voor visa aanvragen en dus zijn we afhankelijk van het moment wanneer Nederland uit lockdown gaat. Tja, en onderhand weten we dat een geplande datum voor het einde van een lockdown vele malen verschoven kan worden. Dus er zit niets anders op dan geduld te hebben. Geduld 2.0 zeg maar. Geen menselijke geduld, want eerlijk gezegd, die raakt snel op…

Wij zitten in de wachtkamer, en het kon wel eens een lange zit gaan worden. Uit eigen kracht wordt dit het niet voor ons. We merken dat we in deze tijden God volledig mogen vertrouwen op wat er komen gaat. Rationeel gezien kan je wel zeggen dat het verkrijgen van een visa voor een vertrek rond eind maart er voorlopig niet in gaat zitten. Die kans lijkt nihil. Toch weten we dat er voor God niets onmogelijk is. Maar wat en hoe, we weten het nog niet.

Ergens las ik deze quote: “Geduld gaat niet over wachten, maar over de vaardigheid om een positieve houding te behouden tijdens het wachten.” En dus wachten we. Met vertrouwen!

Psalm 27 vers 14 zegt het als volgt:

Wacht op de HEER,
wees dapper en vastberaden,
ja, wacht op de HEER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *