Onze droom!

Sinds enkele maanden zijn wij ons aan het orienteren over de mogelijkheid om een huis te laten bouwen op Melusi. In onze laatste nieuwsbrief hebben we hier al over geschreven.

Waarom zou je een huis willen bouwen? Nu, naast dat er een heleboel goede redenen hiervoor zijn, ervaren wij ook beide dat God ons duidelijk heeft gemaakt dat Melusi niet voor de ‘korte termijn’ is, maar dat wij ervan uitgaan dat wij voor langere tijd werkzaam zullen zijn in Dundee! Een huis bouwen wordt dan ook een optie, aangezien het bouwen van huis aanmerkelijk goedkoper is dan in Nederland. Een andere belangrijke reden is dat wij nu accomodatie huren, en voor hetzelfde dat wij een huis huren voor zeg circa 8 jaar, heb je ook een compleet nieuw huis staan. Dus financieel is het ook een stuk aantrekkelijker, ook al omdat wij dan geen huur of andere lasten meer hoeven te betalen. Als laatste weten we ook dat ons huis waar we nu verblijven toch wel erg klein wordt als we met zijn 4-tjes terugkomen. Levi en zijn broertje of zusje zouden dan op een heel klein kamertje moeten slapen. Andere accomodaties op Melusi zijn niet beschikbaar en ook uitbouwen kan niet direct.

Wij zijn vooral nu biddend bezig met het bouwen van een eventueel huis. We weten dat als het Gods plan is, God ook zal voorzien op bijzondere wijze, en daar vertrouwen wij helemaal op. Nu is het nog een droom, maar -zo de Heer wil – misschien ooit werkelijkheid.

Om alvast een idee te geven over het hoe en wat, hebben wij een bouwtekening laten maken door een tekenaar. Onderstaande foto geeft die bouwtekening (plattegrond) van het huis weer. Let wel: de ‘porsche’ in de garage is optioneel 😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *