Belangrijk nieuws van Danielske

Lieve familie en vrienden, beste achterban,

De meesten van jullie zullen grotendeels op de hoogte zijn van de ontwikkelingen tussen onze zendingsorganisatie WEC en ons project Melusi. In deze email willen we de situatie kort verder toelichten en uitleggen welke consequenties dit eventueel zal hebben.

WEC en Melusi
Kort voordat wij in november 2011 vertrokken naar Zuid Afrika, hebben wij ons aangesloten bij zendingsorganisatie WEC in Emmeloord. Deze organisatie opereert wereldwijd. Het project Melusi, waar wij opnieuw naar toe zouden gaan, viel onder hun organisatie. Althans dat dachten wij. Na een bezoek van enkele internationale directeuren van WEC en na het opstappen van het WEC leidersechtpaar in Zuid Afrika, zijn alle WEC bedieningen (waaronder Melusi) tegen het licht gehouden. Toen bleek dat Melusi helemaal geen officiële WEC bediening was. Hierop heeft Melusi in april van 2012 voorgesteld een samenwerkingsverband aan te gaan met WEC. Immers WEC en Melusi werkten al 7 jaar lang samen. Dit is uiteindelijk in juni van 2012 door WEC Zuid Afrika afgewezen, met als reden dat de doelstellingen van WEC en die van Melusi te veel zouden verschillen. In diezelfde maand zijn wij als medewerkers van WEC en Melusi dus voor de keuze gesteld: gaan wij verder met onze zendingsorganisatie of gaan we verder met het project Melusi?

Teleurstelling
Wij waren teleurgesteld dat we – binnen een jaar na onze uitzending – al voor een dergelijke keuze werden gesteld. Het viel ons ook niet mee. Na een periode van vasten en bidden, sprak het boek Ruth tot ons. Eensgezind hebben wij (Elske en Daniel) besloten dat we onze roeping moeten volgen en dat is het Melusi project. Nadat we hier in Nederland nog hebben geprobeerd een oplossing te vinden om samen met WEC verder te gaan, bleek dit niet mogelijk. Ook WEC Nederland, de nederlandse afdeling van WEC, betreurt de gang van zaken erg en vindt het erg jammer dat wij vertrekken. Per 1 maart 2013 zullen we dan ook daadwerkelijk WEC gaan verlaten.

Wat houdt dit in?
In principe verandert er eerst niet heel veel. Een aantal van de begeleidende activiteiten die door de WEC organisatie worden uitgevoerd, hopen we op tijdelijke basis onder te brengen bij Eglesia. Hierover zijn we in gesprek. Onze intentie zal wel zijn om een andere, passende  zendingsorganisatie te zoeken. Dit zal mogelijk wat tijd in beslag nemen, omdat we hierin toch graag de juiste keuze willen maken. Wat het overmaken van uw donaties betreft, betekent dit dat in de komende maanden naar de juiste oplossing gezocht zal worden. Wij willen hierop nog niet vooruitlopen. Dit houdt in dat vooralsnog het bestaande rekeningnummer gebruikt kan worden. Mocht dit gaan veranderen, dan zullen wij u hierop zo snel mogelijk attent maken.

Bemoediging
In alle ‘onrust’ van een dergelijke niet gewilde keuze, zien we dat God trouw is en doorgaat met zijn werk. Juist dat hebben wij mogen ervaren de laatste drie maanden bij Melusi. Daarom kijken we met nog meer vertrouwen naar de toekomst, omdat wij weten dat God Zijn plannen zal volbrengen. Natuurlijk vinden we het jammer dat wij afscheid moeten nemen van de WEC! Wij hebben een goede tijd gehad bij de organisatie en er zijn vele waardevolle vriendschappen uit ontstaan. Onze relatie met WEC Nederland is bijzonder goed en zal ook bijzonder goed blijven. We zijn God dankbaar dat wij voor een korte tijd deel uit mochten maken van deze mooie organisatie en deze groep mensen. Wij wensen hen Gods zegen toe!

Een hartelijke groet uit het mooie Vaassen,

Daniel, Elske en Levi van de Vlag

PS Op het babyfront is het nog erg rustig. Dus nog even geduld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *