Tiener opwekking!

'619''619''619''619''619''619''619''619''619''619''619''619''619''619''619''619'

Nee, dit gaat niet over de jaarlijkse opwekkingsconferentie in Biddinghuizen, maar over de tienergroep in Kwasithole. Sinds maart 2012 heb ik deze groep overgenomen van een Koreaans teamlid. Vaak waren er een handvol jongeren, meestal enkele oudere jongens. Zij vormden de kern van de groep. Zij zijn oprechte en leergierige christenen, en bidden en zingen vurig. In deze tijd baden we vaak dat er een opwekking mocht komen in Kwasithole. En langzamerhand werd de groep steeds wat groter. Vlak voor mijn vertrek naar Nederland in september, heb ik de groep aan Brandien overgedragen, een Nederlands teamlid. Ondertussen was de groep uitgebreid naar zo’n 12 tot 15 deelnemers.

Afgelopen vrijdag was ik weer eens terug bij de tieners. Ondertussen is Brandien hun tienerleider geworden en wat een bijzonder werk heeft zij gedaan onder de tieners. Er komen nu tussen de 25 en 30 tieners. De aanbiddingsliederen worden vol meegezongen (ondanks dat vele van hen nauwelijks engels kunnen). Afgelopen vrijdag hadden we als thema: “Wie is Jezus” en hebben we onder andere samen een film over het leven van Jezus gezien. Het raakte hen! Daarna zijn ze in goepen voor elkaar gaan bidden. Wat gaaf om te zien hoe de Heilige Geest onder deze jongeren werkt.

Je snapt wel dat ik aan uitkijken ben naar het moment dat we tienerkampen gaan organiseren met onder andere deze jongeren. Het eerste weekend staat al gepland in maart! Aanstaande maandag zullen we gaan besluiten of we zullen starten met deze ‘nieuwe ministry’. Bid dat dit, tezamen met de tienerclubs, mag zorgen voor een opwekking onder de tieners van Dundee en omgeving!

Nog enkele foto’s en een filmpje van de laatste tienerclub:

Home » Tiener opwekking! » Kwasithole Teenagers
Praying for each other
Watching Jesus movie
Full attention
Watching from a MacBook
Jesus got crusified
Praying in groups
The men praying for each other
Walking in the light

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *