To build or not to build, that is the question!

De afgelopen dagen zijn we wel even terug gezet wat een effect het op je heeft als het dak van je appartement wordt weggeblazen. Niet alleen hadden we een hele week nodig om zoveel mogelijk alles op te ruimen, opnieuw in te richten en een plekje te geven; ook is er het besef dat opnieuw verhuizen in korte tijd toch ook wel veel met je doet… Er is geen besef meer van een echt ‘thuis’. Het lijkt dus ook niet waarschijnlijk dat wij weer snel terug zullen verhuizen na reparatie van het dak. Maar wat dan wel?

Onze droom is al een tijdje om een huis te bouwen hier op Melusi. Om verschillende redenen: 1) we ervaren heel duidelijk dat God dit van ons vraagt, 2) het is op langere termijn financieel gunstiger, 3) we hebben een plek dat we eindelijk ‘thuis’ mogen noemen, 4) een eigen plek zorgt voor meer stabiliteit van waaruit wij ons dagelijkse werkzaamheden bij Melusi mogen gaan doen, 5) er is een tekort aan gezinshuizen hier op Melusi.

Toen we naar Nederland vertrokken hadden we deze droom al op papier gezet, door middel van een bouwtekening. Toch wisten we wel dat we nog een groot financieel gat te overbruggen hadden. Het bijzondere is dat God hierin heeft voorzien, door onder andere een gunstige koerswisseling (Euro versus Zuid Afrikaanse Rand) en een meevallende belastingteruggave.

Wat houdt dit nu in? Deze week zullen Elske en ik gaan bidden om ook Gods weg hierin te zoeken of we mogen bouwen of niet. De signalen staan misschien wel op groen, maar verstaan wij hierin ook Gods stem, of zijn het onze eigen (misschien wel begerige) verlangens. We bidden om duidelijkheid wat God voor ogen met ons heeft… Bid u met ons mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *