Geland… in Melusi

Hoi Allemaal,

Wij zijn weer thuis, en toch ook weer niet! Na een behoorlijk goede reis, zijn we nu aan het settelen op Melusi. Gek genoeg in een ander huis, omdat ons dak van ons huisje er vorige week is afgewaaid. Het is dus even wennen, en we zijn bezig ons huisje nu gezellig te maken, op te ruimen, nog meer koffers leeghalen, en natuurlijk de verschillende dozen die uit ons eigen huisje komen… Een behoorlijke klus, dat deze week nog wel even door zou gaan.

De KLM vlucht was weer erg goed. Voor Levi hebben we een bedje op de grond gemaakt, en nadat hij een uurtje toch echt geen zin had in slapen – er is zoveel moois te zien in het vliegtuig – lukte het dan uiteindelijk toch en heeft hij ruim twee uur geslapen…. en dus wij ook! Sarah is heel makkelijk, je legt haar in het bedje, en je ziet af en toe de beentjes en armpjes omhoog komen, maar over het algemeen sliep ze.

In Johannesburg wachtte Michael (zoon van Peter Hambidge) ons op, en na een half uurtje met de auto konden we bij hen tot rust komen en een nachtje slapen. Met zijn 4-tjes op 1 kamer… Levi vond dat natuurlijk wel weer interessant, dus die bleef zo lang mogelijk op. Na een goede nachtrust en een rustige ochtend, werden we rond lunch tijd opgehaald door Peter Kirstein van Melusi… Nog 5 uurtjes met de auto, en we waren thuis.

Daar zagen we allereerst ons weggewaaide dak. Wat een ravage. En heel makkelijk om dit te herstellen wordt het ook niet, omdat stormschade niet in het verzekeringspakket zit, helaas. En de spaarpot van Melusi is ook niet al te groot.

Daarna belandde in wat ons nieuwe huisje zal worden. Levi heeft een grotere kamer nu, en Sarah slaapt bij ons op de kamer. Alles is wel wat ruimer, dus dat is erg mooi! Maar het voelt nog niet helemaal thuis, maar misschien komt dat nog wel.

Vrijdagavond werden we door Brandien en Jacob Jan (een vriend van Brandien die voor een paar weekjes hier bij de missie is) verrast met een Nederlandse braai. Het was wat koud ‘s avonds dus het ijs – als toetje van de avond – hebben we maar overgeslagen.

Zaterdag was de grote opruim, uitpak, inkoop dag…Nu, ‘s avonds, zijn we toch echt bekaf, en beseffen we ook wel dat het geen rustig laatste weekje was. We kijken uit naar morgen, dan ontmoeten we de meeste gemeenteleden hier en is er de officiele welkomstbraai… Drie dagen in Zuid Afrika, en nu al twee braais! Geen slechte score, dacht ik zo!

Een hartelijke groet uit Dundee,

Daniel, Elske, Levi en Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *