Afscheid is… loslaten!

De afgelopen week stond volledig in het teken van afscheid nemen, en nog meer in het teken van loslaten! Het is nu echt zover dat we alles achter moeten gaan laten in NL, en mogen uitkijken naar Gods plan met ons leven in ZA. En loslaten is niet altijd even makkelijk. Het loslaten van werkzaamheden, ach niet zo heel moeilijk, die knop draai je wel om. Maar het loslaten van families, ouders, opa’s en oma’s, broers, zussen, zwagers, goede vrienden, vrienden uit onze gemeente, het valt niet mee.

Zondag hadden we een uitzegendienst in gemeente Eglesia. En ow, wat was het fijn en bemoedigend om te weten dat we zo’n liefdevolle gemeenschap om ons heen hebben staan. Er waren heel veel mensen gekomen, soms speciaal voor ons, en dat ervaren wij als zo’n zegen. We weten dat God ons dit plan heeft ingegeven, dat wij in Zijn wijngaard mogen werken, en des te meer is het zo bemoedigend om te zien dat we door God zo gezegend worden. Het pas helemaal bij de tekst uit Psalm 84:12 en 13, die bovenaan onze webpagina staat! God is met ons, en Zijn genade en glorie schenkt Hij ons! We voelen ons dus ook zo rijk! (en dat is best gek, als je beseft dat al onze bezittingen in 6 koffers en 1 doos zitten, hahaha).

In de uitzegendienst en de daarop aansluitende afscheidsreceptie hebben wij ervaren dat loslaten niet eenvoudig is. Wat zullen wij de gemeente missen, wat zullen we onze familie en vrienden missen, wat zullen we…. vul maar in, er zijn heel wat mensen en dingetjes wat we echt zullen missen. Het is maar goed dat we op God mogen vertrouwen, omdat wij weten dat hij ons rijkelijk zal zegenen als wij Hem volgen!

Comments are closed.