Het sneeuwbal effect

Terug van een warme en fijne vakantie aan de noordoost kust van Zuid Afrika, arriveerden we afgelopen week weer in het koude Dundee. De eerste dagen terug bij Melusi waren hartverwarmend, omdat we God’s genade mochten ervaren in het “sneeuwbal effect” in onze bedieningen. Laat me (Daniel) dit uitleggen aan de hand van twee gebeurtenissen van de afgelopen week.

Elke dinsdagmiddag ga ik naar Kidsclub in Kwasithole. Zo ook afgelopen dinsdag, en omdat we met een hele kleine groep vrijwilligers zijn, ging ik alleen. Mijn zangtalenten zijn niet zo zuiver als die van Elske, dus nam ik onze draagbare versterker mee en onze  Kids Church laptop met een aantal liederen erop. Bij aankomst en nadat ik met iedereen even had bijgepraat, besloot ik om een Kids worship sessie te houden. Al snel riepen de kinderen en tieners om “Deep Cries Out”, een worship song en dans die we tijdens de laatste MYC hebben opgevoerd. Tijdens het afsluiten van fijne worship tijd, vertelden de kinderen en tieners mij dat ze afgelopen week, tijdens een grote bijeenkomst van de gehele Kwasithole gemeenschap, zij het lied “Deep Cries Out” hadden opgevoerd. Met trots vertelde ze ook dat bij de volgende bijeenkomst volgende maand ze het lied “Avulekile” gaan opvoeren. Wat een getuigenis! Via de kinderen en de jeugd wordt het evangelie verteld naar de gemeenschap van Kwasithole. Het opende mijn ogen om te zien, dat God aan het werk was.

Woensdagmiddag, net na lunch, kreeg ik een telefoontje dat er iemand bij de keuken op mij stond te wachten. Geen idee wie het was, liep ik naar de keuken en ontmoette ik Thabani. Ruim 2 jaar geleden had hij bij ons het Siya Sebenza project gevolgd, een programma om in 3 weken jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt . En nu, wilde hij graag iets gaan betekenen in een arm gebied niet al te ver van Dundee, door met name het geven van praktijkgerichte korte opleidingen. En wat voor hem ook belangrijk was, dat ethiek en het evangelie centraal komen te staan in deze opleidingen. Mijn hart maakte een sprongetje. Langzaam maar zeker is God met mensen aan het werk voor Zijn Koninkrijk. Wat een zegen, en wat een kracht gaat hiervan uit.

Misschien zijn dit nog maar kleine sneeuwballen, in het hele sneeuwbal effect.De tijd zal het leren…, maar het is goed om na een heerlijke vakantie weer terug te zijn bij Melusi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *