Big 5 en vakantie

De afgelopen twee weken hebben we heerlijk genoten… Waarvan? Eerst zijn we een weekend weggeweest samen met Chantal. Dit weekend stond in het teken van de Big5, voor de niet-kenners zijn dat de olifant, de buffalo, de neushoorn, de leeuw en de luipaard. Chantal zou en week later naar NL vertrekken, maar had helaas tot nu toe nog nauwelijks Afrikaanse dieren gezien. Dus op naar Mtubatuba (!) en omdat het zaterdag lekker zonnig zou zijn en zondag regenachtig, besloten we om eerst een stranddagje in te lassen in een natuurpark. Daar kwamen we tot onze verrassing al 3 van de Big5 tegen, namelijk de buffalo, de neushoorn en de luipaard (!). Deze dag heeft Daniel ook nog lekker gesnorkeld, en ook niet zonder succes. Naast twee schildpadden, een murene, ook nog enkele ‘potato bass’. (aardappelbaars) gezien. Deze worden makkelijk twee meter! Bij een van de stops zagen we ook nog een hele groep nijlpaarden!

Na onze overnachting in Mtubatuba zijn we de volgende ochtend vroeg vertrokken naar Huhluwe gamepark. En jawel, hier konden we de rest avn de Big5 bewonderen. We zagern olifanten van heel dichtbij, neushoorns, buffalo’s, en 3 leeuwen in de rivierbedding. Aan het eind hebben we ook nog een krokodil gezien bij een waterplas.

Na een weekje werken zijn we de volgende weekend vertrokken voor 8 vakantiedagen aan de Southcoast (onder Durban). Samen met de Braun familie hebben we genoten. Hier konden we nog meer dieren aan ons lijstje toevoegen, zoals walvissen (bijna elk ontbijt zagen we ze wel), dolfijnen, heel veel krokodillen en later ook nog haaien in een waterpark (uShaka).

De vakantie was heerlijk! Veel leuke dingen gedaan, en Levi vindt het strand helemaal geweldig. Hij is ook niet bang voor golven. Dat betekent wel dat wij extra moesten opletten, wij hij loopt zo de oceaan in! Foto’s zullen nog wel komen, dus hou de site even in de gaten!

Ben je nog op zoek naar een mooi vakantieland? Denk dan eens aan Zuid Afrika 😉 En neem een paar extra pakken koffie en hagelslag mee voor ons 😉

 

 

 

One thought on “Big 5 en vakantie

  1. Hey vrienden!!! Leuk om te lezen dat jullie hebben genoten van de vakantie!!! Gaaf zeg om wavissen en dolfijnen in het wild te zien! We zien de foto’s wel verschijnen!! Dikke knuffel van Wout en Ca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *