Gezellige meiden

Het is druk op de missie. We hebben een Engeland team hier op bezoek. Het is eigenlijk UK team, om de Schotten niet tekort te doen. De groep bestaat uit allemaal meiden en verblijven in het kinderhuis waar wij ook wonen. Gezellige drukte dus. Natuurlijk het warme water is vaak op, de gang ruikt naar vrouwen deo, het gegiechel heeft een erg hoog vrouwelijk gehalte, maar het is erg leuk om deze groep hier te hebben!

De twee weken dat ze hier zijn bestaan vooral uit mee draaien op de missie. Daarnaast zijn 4 meiden bezig met een schilder project voor de kidz shelter in Kwasithole. Ze maken 4 daarop met daarop bijbelverhalen en teksten. Erg leuk. De andere meiden en het leidersechtpaar helpen in de groententuin.

Het is mooi om te zien hoe God werkt in het leven van deze jonge mensen. Elke dag ervaren ze hier weer dat hun leven een specifieke doel heeft, dat er grote verschillen zijn tussen rijk en armoede, en dat God werkt in hun harten! Bijzonder om dit van dichtbij te zien. Gisteren om de Kidz club in Kwasithole leek het wel of ze wilden blijven. Zo genoten ze!

Komend weekend gaan we ze nog wat van de omgeving laten zien. We gaan dan weer op de BIG5-jacht in Nambiti, een nabij gelegen private wildpark. En we bezoeken nog een andere missie waar ze onder andere een HIV/AIDS carecenter hebben.

Misschien lees je dit, en denk je ik wil ook een keer met een groep naar Zuid-Afrika komen en een echte Afrikaanse ervaring mee maken. Kijk dan even op deze pagina en zoek contact met ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *