Om stil van te worden….

2012 zit er bijna op, en tijd om te evalueren, te gedenken, terug te blikken, etcetera.

Wij kunnen toch wel zeggen dat 2012 een rijk gezegend jaar is geweest, met de geboorte van dochter Sarah natuurlijk als hoogtepunt! Maar wat ons nog wel het meest bijblijft van 2012 is de betrokken achterban die wij hebben in Nederland. Niet altijd is het leven in Zuid Afrika rozengeur en ‘zonne’-schijn! Dood, verdriet, armoede, ellende en ziekten liggen hier vaak ‘om de hoek’, en dus worden we er dagelijks mee geconfronteerd. Hoe fijn is het dan om te weten dat wij mensen om ons heen hebben die voor onze bescherming bidden, die ons ondersteunen daar waar mogelijk, die een luisterend oor zijn, die onze verhalen lezen en die ons bemoedigen!

Onze dank gaat dan ook uit naar onze familie, vrienden, thuisfrontcommissie, gemeenteleden, en alle anderen die ons een warm hart hebben toegedragen! Het heeft ons zeker de afgelopen paar maanden doen beseffen dat wij MEER dan gezegend zijn! In overvloed, zoals Jezus in overvloed Zijn zegeningen voor ons doen gelden. Jezus zegt het als volgt in Johannes 10:10: Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben (HSV). Wat een voorrecht dat wij daarvan mogen getuigen!

Dan kunnen we maar een ding, en dat is God danken voor wat Hij voor ons heeft gedaan! Al dit is mogelijk door Zijn volmaakte plan! Aan Hem de eer! En dan kunnen wij alleen nog maar stil worden.

We hebben een bijzonder mooi geboortefeest mogen vieren vandaag. Ook het opdragen van Sarah was een geweldig moment en eerbetoon aan onze Hemelse vader! Morgen gaan we Vaassen verlaten – met pijn in ons hart! De uitdaging en roeping van ons leven vraagt om te gaan, en we kijken hier weer erg naar uit!

Bedankt lieve mensen, en een goede en gezonde jaarwisseling!

De vlaggetjes, Daniel, Elske, Levi en Sarah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *