Discipelschap cursus en doopdienst

Een week na de vakantie, en we plonzen weer lekker in onze werkzaamheden. Elske kon direct de volgende dag interviews houden met nieuwe care givers voor 2014. In januari gaat – onder leiding van Elske – het HIV/AIDS care center opnieuw open, nadat deze zo’n 4 maanden gesloten is geweest.

En aan het eind van de week kregen wij hier 11 jonge meiden (rond de 15 jaar) op bezoek voor de discipelschaps cursus. Deze meiden komen uit de verschillende townships nabij Dundee. De cursus bestaat uit een aantal lessen die wij hier zelf geven, wat praktisch werk, het meehelpen in onze kinderclubs en outreaches en ontspanning. De aftrap vrijdagavond was een video boodschap van Angus Buchan die ons motiveerde om Jezus te volgen (‘Follow the Son’). Dit is ook het thema van deze cursus.

De volgende dag was het direct BINGO! We hadden een doopdienst tezamen met Pastor Mhlabo uit Kwasithole, en mochten 10 mensen dopen, waaronder één van de meiden uit ons kamp. Hoe gaaf was dat! Het volgen van Jezus wordt door middel van de doop wel heel reeel.

Maandag mochten de discipels aan de bak! Na ‘s ochtends een les over kinderwerk gehad te hebben van Daniel, mochten ze het ‘s middags direct uitvoeren in Craigside, een van de townships waar we de komende jaren meer activiteiten willen doen. Zo’n 100 kinderen en tieners waren getuigen hoe de discipels het verhaal van de drie wijzen uit het Oosten vertelden en hen een bijbelvers aanleerde.

Daarnaast spelen we volleybal en netbal (een soort korfbal), rummikub (want ja, regen komt nu met bakken uit de lucht), kijken we films (zaterdag Faith like potatoes, en vanavond staat October Baby op het programma) en hebben we een mooie wandeling gemaakt. Enkele avonden vullen we ook met wat praise en worship. En morgenavond staat de bonte avond op de planning.

In een week tijd bouw je een mooie band op met deze meiden. We hopen en bidden dat deze week een start van hen mag zijn, om de Zoon te blijven volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *