MYC 2018

Wat een feest!!! Met ruim 500 jongeren onze God groot maken! Vrijdag 27 april was de aftrap van onze jaarlijkse Melusi Youth Conferentie (MYC) en dit jaar hadden we gekozen voor een tent. De reden: we verwachten meer jongeren dan dat in ons kerkgebouw past.

De ochtend begon met een auto die nog even langs de townships ging. Met een stevige geluidsinstallatie kregen we ‘s ochtend vroeg iedereen nog even aan het dansen (‘the african way’). Het resulteerde dat de bus en het overige transport “nokkie” vol zaten. Met zo’n 75 vrijwilligers, waaronder een team uit AustraliĆ«, was het een gezellige drukte op het terrein van Melusi. Overal zag je tieners spelletjes spelen, zingen en dansen.

Daniel was als eerste aan de beurt en hij sprak over het thema: Jesus, licht van de wereld. Vele tientallen jongeren namen Jezus voor het eerst aan in hun leven, en dat op zichzelf was al een reden voor een feestje! Het worship team, onder leiding van Elske en Geanne, zorgde ervoor dat de worship uitgroeide tot een immense passie om Jezus te eren en te aanbidden. De discipelen verzorgden verschillende dansen en drama. Tussen de diensten door waren er nog 5 workshops met verschillende onderwerpen, waar de jongeren enkele getuigenissen van de discipelen konden horen en waar ze vragen konden stellen betreffende het onderwerp. Belangrijke thema’s als het kiezen van juiste vrienden, omgaan met verlies, familie situaties en seksualiteit werden hier in kleinere groepen besproken. Tussendoor was er nog eten… ja ja, we zorgen ervoor dat alle ruim 500 hongerige monden worden gevoed!

Zaterdag was in zoverre een kopie van vrijdag, echter de beleving was nog vele malen intenser. Het was sowieso iets drukker dan vrijdag met meer dan 550 jongeren. De tent was afgeladen vol.

Zondag volgde met een dankdienst om half negen in de ochtend. Een koude regenachtige ochtend zorgde ervoor dat lang niet iedereen kwam, maar zo’n 400 jongeren hoe Peter Hambidge de jongeren uitdaagde om het Licht uit te dragen. Velen beantwoorden dit, en met tranen in onze ogen baden we voor elk voor deze jongeren. God’s geest was duidelijk voelbaar aanwezig.

Duidelijk mag zijn: God heeft vele harten mogen raken gedurende deze jeugdconferentie. Aan hem alle glorie en eer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *