Surprise

In deze tijd van het jaar, denk je misschien dat hier ‘surprise’ staat…. dus zal dit wel over Sinterklaas gaan! Maar nee, deze keer is het het engels voor verrassing: “SURPRISE!”.

En dat was het… op dinsdag 9 november leek de dag zoveel als op alle andere dagen. ‘s Ochtends op kantoor, en een leiderschapsteam meeting. De kinderen naar school (zij hebben om de dag klassikaal les). In de namiddag erop uit naar een nieuw gebied om te bekijken of we hier volgend jaar een Kids Church kunnen begeleiden.

Ergens tussendoor kwam de vraag van Peter Hambidge…: “we willen jullie vanavond mee uit nemen, is dat goed”? De dag ervoor had facebook ons eraan herinnert dat op 8 november 2011, wij als jong gezin met een 10 maanden oude Levi, ons leven in Nederland hadden achtergelaten en dat we onderweg waren naar Zuid Afrika. Dus mijn antwoord was: “jazeker, leuk idee… weet je trouwens dat het vandaag ons 10 jarig jubileum is bij Melusi?”. Peter reageerde luchtig: “Hoe speciaal is dat!”.

Om half zes stappen we als gezin in de auto van Peter en Angeline. Ow ja, er moest nog even iets naar kantoor gebracht worden, en ja daar kunnen wij wel even bij helpen tillen…. De deur van de kinderkerk gaat open, en ja…. SURPRISE!!!!, daar was het hele team bij elkaar, met alle mission kids, een schitterend decor met ingerichte tafels en een lopend buffet. Wat een mega-verrassing! Die zagen we dus even niet aankomen.

Na het avondeten en voor het toetje, werd er nog een filmpje aangezet. Het begon met foto’s van de afgelopen tien jaar, gevolgd door allerlei ingesproken berichten van familie en vrienden. Ja dan houden wij het niet droog. Wat een mega-verrassing was dat.

In alles, geven we onze Jezus alle eer. Wij zijn intens dankbaar dat wij onze Heer mogen dienen, hier in Zuid Afrika, bij Melusi Christian Community.

“And now we thank you, our God, and praise your glorious name.” 1 Chronicles 29:13

Melusi tijdens COVID19

De afgelopen dagen zijn er enkele videos over Melusi gemaakt tijdens de COVID19 outbreak. Ondertussen zijn er meer dan 70.000 gevallen bevestigd, 1500 mensen overleden en dagelijks komen er zo’n 4000 nieuwe besmettingen bij; en we zijn hier nog niet op de piek. Ook merken we dat er veel mensen honger lijden, simpelweg omdat inkomsten en werk weg zijn gevallen. De twee onderstaande videos geven een goed beeld van wat er zoal gebeurd, waarbij opgemerkt moet worden dat een aantal beelden van voor de lock-down situatie zijn, waarbij er nog geen maatregelen waren. Er is een video in zowel Engels als een in het Duits.

Video on Melusi during Covid19 outbreak
Video in het Duits over Melusi gedurende Covid19 uitbraak

Tussen hoop en wanhoop

Toch komt het allemaal niet vanzelf. Het is voor ons erg moeilijk om te zien hoe hij, en met hem zo veel andere jongeren, leeft tussen hoop en wanhoop. Diep, standvastig geloof hebben deze jongeren (nog) niet. Dat moet groeien. We zien sommigen wankelen door het harde leven. Het doet ons beseffen dat we echt afhankelijk zijn van onze Hemelse Vader. We kunnen ze geen goud of zilver bieden, maar wel de boodschap van onze Here Jezus, het Levende Brood.

Meer lezen? Lees dan onze laatste nieuwsbrief hier. Inclusief Kerstgroet video!

Melusi Youth Conference 2019

Afgelopen paas weekend mochten we weer onze jaarlijkse jeugdconferentie organiseren!  Met het thema: Jesus is Alive (Jezus leeft!), vierden elke dag ruim 600 jongeren een groot feest! Elke dag begonnen we met praise en worship, gevolgd door een boodschap. Op vrijdag vertelde Daniel waarom Jezus aan het kruis moest sterven, en legde hij uit wat de betekenis is van de opstanding. Die ochtend gaven 150 jongeren hun hart aan de Heer. Op zaterdag deelde Stephan een verhaal over twee broers, waarvan één zijn leven gaf voor de ander. Hier mochten we zien dat vele jongeren op hun knieën gingen voor Jezus.  Zondag vertelde Peter het verhaal van Lazarus en zijn verlossing van de dood. We baden met vele honderden jongeren voor bevrijding.

Tussendoor hadden we tijden van worship, geleidt door Elske en Geanne, drama, dans, spelletjes, eten en intensieve workshops met thema’s als relaties en seksualiteit, drugs, en getuigenissen. Op zondag gingen de hemeldeuren open en doordat de regen met bakken uit de lucht kwam, hebben we die dag een wat ingekort programma gedraaid.

Eén van de grootst uitdagingen dit jaar was om voor ruim 600 mensen per dag eten te koken. Het keuken team onder leiding van Madeleine, zorgde ervoor dat iedereen voldoende eten kreeg!

God is goed! Harten zijn aangeraakt en we bidden dat God’s geest zijn vernieuwend werk zal doen in deze jonge levens die we mogen dienen.

Onderstaande filmpjes zijn impressies van Goede Vrijdag en “Stille” Zaterdag: